Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Hassaten, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, reva şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini müsait görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlangıçlı kriterler kaynak önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Tip Odası Yangın Bapları : Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının kenarı düzen otomasyon sistemlerine elverişli aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapısı camlı olabilir.

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir cepheının kategorik olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda yaşama zayiatının olma ihtimali güvenilir oranda düşmektedir.

Ne strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile dayalı zorunluluk kuruluşnın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, dokumanın kullanma sınıfı kabil faktörler keskin olmaktadır.

Demetevler mahallesinde bulunan anlayışletmeme İtfaaiye müfredatına birebir şekilde yangın cıkış bapsı örgülması gerekmektedir.

Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden emniyetli olmanızı tavsiye ederiz. 

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda bir yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması mecburi olarak kabul edilmektedir.

çatı çışitalarında kullanılan kapılar nöbetlevi Yangın kapısı istanbul haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği karınin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanlar sineeride kuşatılmış kalabilir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak kucakin, henüz çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duyarlı davranılmalıdır.

Bunun yürekin bile deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine oranlı olarak belirlenen bölgelere ve sayılara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim azade buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Her dakika boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir eşya, möble yahut ayrıksı bir yük bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page